آشنایی با خودرو گذر موقت

بسیاری شاید مسئله خودرو گذر موقت را بشناسند اما اطلاعات کافی درباره آن ندانسته و تنها می دانند یک خودرو گذر موقت از برخورداری پلاک ملی محروم بوده و باید با هزینه هنگفت چنین پلاکی بدست آورد.

در این میان باید یک خودرو گذر موقت را با یک خودرو منطقه آزاد متفاوت دانست. اگرچه هر دو مدل اتومبیل محدودیتی دارند اما این بدان معنا نیست که نوع آنها یکسان است. به شکلی که خودروی دارای پلاک منطقه ازاد فقط می تواند در محدوده منطقه آزاد تردد کند و خودروی گذر موقت مانند یک خودروی دارای پلاک ایران در تمام جاده های ایران تردد کند.

در مناطق آزاد هر خودرویی قابل تردد است اما تنها با داشتن پلاک قابل تمدید می توان به عبور و مرور در سطح شهر پرداخت. این موضوع شامل پلاک گذر موقت نیز می شود اما مدت زمان پلاک این نوع خودرو تنها ۶ ماه بوده و افراد در این مدت می توانند به گشت و گذار در کشور بپردازند.

هنگامی که یک خودرو وارد کشور می شود تنها برای مدت ۳ ماه می تواند عبور و مرور داشته باشد در غیر این صورت از حرکت آن جلوگیری می شود. بسیاری از افرادی که چنین اتومبیل هایی را به کشور وارد می کنند یعنی همان واردکنندگان، این نوع خودروها محدودیت حرکتی ندارند اما پلیس راهنمایی و رانندگی براساس قانون تصویب شده معتقد به عدم حرکت چنین اتومبیل هایی است.

بنابراین یک خودرو گذر موقت قادر نیست محدوده بیشتری را حرکت نماید و برای دریافت پلاک نیز باید مبلغی پرداخت شود که برحسب قیمت مدل اتومبیل تعیین می شود. پلیس می گوید البته این خودروهای وارداتی محدودیت هایی برای استفاده دارند، به طوری که به هیچ عنوان قابل واگذاری به غیر نیستند. از این رو کمتر افرادی تمایل پیدا کرده تا چنین خودروهایی را با رقم مشخصی خریداری کنند.

خودرو-گذر-موقت

با این حساب فردی که از خودرو گذر موقت برخوردار است محدودیت های فراوانی دارد.

خودرو گذر موقت همانطور که نامش پیداست، اتومبیلی بوده که اجازه عبور و مرور کامل و نامحدود برای آن در نظر گرفته نشده و به نوعی محدودیتی از سوی مراجع برای آن تعیین می شود.

از این رو فردی که به خرید خودرو گذر موقت می پردازد نمی تواند به آسانی اتومبیل خود را تحت فروش قرار داده یا با در اختیار قرار دادن آن در دسترس فرد دیگر تخلفاتی انجام گیرد. زیرا در هر دو مورد موانعی بوده که صاحبین اتومبیل های گذرموقت با آن رو به رو هستند و باید به رفع مشکل پرداخت.

یکی از معایب این نوع خودروها رانندگی آنها توسط مالک بوده و در صورت تخلف نیز شاهد توقیف خودرو خواهیم بود. به نوعی محدودیت یک اتومبیل گذر موقت بسیار است و همین امر موجب می شود تا مالکین لذت کافی را از برخورداری چنین خودروهایی نبرند.

همچنین عمده اتومبیل های گذرموقت قیمت بالایی داشته و با توجه به هزینه بالا دریافت پلاک ملی برخی ترجیح می دهند با یک پلاک گذر در خیابان ها تردد کرده اما هزینه بالایی برای دریافت پلاک ملی پرداخت نکنند.

موضوع پلاک گذر موقت این روزها به دردسر بزرگی برای برخی واردکنندگان خودرو تبدیل شد. پلیس راهنمایی و رانندگی می گوید هیچ فردی به جز صاحب اصلی خودرو گذرموقت نمی توانند به رانندگی بپردازد زیرا تخلف محسوب شده و جرایمی را به دنبال خواهد داشت.

متاسفانه افرادی که اتومبیل گذر موقت را وارد می کنند قادر نیستند آن را به شخص دیگری انتقال دهند و به نوعی اولین و آخرین صاحب همان اتومبیل هستند. براساس قوانین گمرک و راهنمایی رانندگی اتومبیل گذر موقت با پایان یافتن اعتبار پلاک آن دیگر حق عبور و مرور نداشته و در صورت عدم تمدید باید به خارج از کشور منتقل شود.

 

بیشتر بخوانید: محاسبه هزینه های گمرکی

 

به طور کلی محدودیت های پلاک گذر موقت بسیار بوده و افرادی که دارنده این نوع خودروها هستند نمی توانند استفاده خاصی جز عبور و مرور سطحی داشته باشند.

نظرات شما

مقالات مشابه