آشنایی با مقوله بنگاه به بنگاه

در اقتصاد با موضوعات مختلفی رو به رو هستید که یکی از آنها مقوله بنگاه به بنگاه یا تجارت به تجارت است. یک مدل تجارت به تجارت بسته به شرایطی داشته که طرفین در یک مکان با یکدیگر معامله می‌کنند. معمولا مدل بنگاه به بنگاه به شکل زیر صورت می گیرد و بسیار از روش های اقتصادی پرکاربرد است:

  • نخست آن که کسب و کاری برای ایجاد محصول تولیدی باید منابع خود را تامین کند، همانند آن که یک کارخانه  تولید کاغذ که چوب را خریداری می کند.
  • یک کسب و کار برای انجام تجارت خود بایستی سرویس های دیگری را کسب کند. برای مثال یک شرکت تولید کاغذ جهت حسابرسی خرید و فروش خود از یک شرکت حسابداری بهره می گیرد.
  •  کسب و کاری که برای فروش محصولات خود از طریق دیگران عمل می کند و به نوعی نیازمند واسطه است. برای مثال یک فروشگاه لوازم التحریر به فروش کاغذ کارخانه موردنظر می پردازد.

در بازاریابی برای مدل تجارت به تجارت یا بنگاه به بنگاه از اصطلاح B2B بهره می گیرند که بسیار کارآمد و مورد استفاده قرار می گیرد. به نوعی در مدل بنگاه به بنگاه طرفین مالی را بین یکدیگر رد و بدل کرده و موجب ایجاد محصولی می شوند یا واسطه ای در اقتصاد به شمار می روند.

اگر بخواهیم با حالت عکس B2B اشاره کنیم باید بیزنس تو گاورمنت یا بیزنس تو کانسومر را نام برد که به معنای تجارت به مصرف کننده یا تجارت به دولت است. بنابراین در مدل بنگاه به بنگاه طرفین می‌تواند متفاوت باشد.

بنگاه به بنگاه

به طور کلی معاملاتی که در تجارت به تجارت می شود بیش از معاملاتی که است که در تجارت به مصرف کننده صورت می گیرد، می باشد. علت عمده آن این بوده که در زنجیره تامین واسطه های بسیاری برای تامین مواد اولیه یا همان خام وجود دارند اما در معاملات تجارت به مصرف کننده تنها طرفین اصلی قرار داشته و خبری از شخص ثالثی نیست تا به عنوان یک واسطه به شمار رود. اگر بخواهیم مثالی بزنیم این موضوع بسیار روشن می باشد.

برای مثال شما کارخانه تولید اتومبیلی دارید و برای تهیه منابع اولیه قطعا با تامین کنندگان مختلفی چون شیشه، تایر، فلز و چندین چیز دیگر رو به رو می شوید و معامله ای B2B را انجام می دهید. اما در B2C هیچ واسطه ای وجود نداشته و در حقیقت این محصول نهایی بوده که بین طرفین رد و بدل می شود.

به هر حال B2B نوعی معامله روشن بوده و نیازی به توضیح بسیاری ندارد زیرا مشخص است که در معامله B2C واسطه های بسیاری وجود ندارند تا افراد در برابر آنها قرار گیرد و این مصرف کننده بوده که در مرحله پایانی به خرید محصول می پردازد.

اما در B2B موضوع متفاوت بوده و افراد متعددی وجود داشته که باید مواد اولیه را از آنها تهیه کنید تا برای تولید محصول نهایی به کار بگیرید. بنابراین فرآیند B2B طولانی تر از فرآیند B2C بوده و پیچیدگی هایی در طی معاملات دارد.

بنابراین در این مقاله به خوبی با معاملات و مقوله تجارت به تجارت آشنا شدید.

نظرات شما

مقالات مشابه